Klik kalau nak tahu selanjutnya

SAMBAL DAGING CINCANG




Bahan:
• 150 g daging lembu cincang
• 5 sudu minyak sayur
• 1 helai daun salam
• 1 biji tomato dicincang
• 20 mata petai, kupas, dihiris 2
• 150 ml air

Bahan yang perlu dikisar sehingga halus:
• 200 g cabai merah, buang bijinya, kukus sampai lembut
• 10 biji bawang merah
• 4 ulas bawang putih
• 20 g gula merah
• 1 sudu teh garam

Cara membuat:
i. Masak daging cincang sampai air daging kering.
ii. Panaskan minyak, tumis bahan yang dikisar dan daun salam sehingga harum dan masak.
iii. Masukkan tomato, daging, petai, dan air.
Masak sampai daging empuk, kuahnya pekat dan berminyak.

source:also tak ingat..tuan punye resepi,maaf ye!

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails