Klik kalau nak tahu selanjutnya

5 tips licinkan kulit

My blog search keyword :


Eeh, tak sangka ada jugak termasuk tentang petua nak licinkan kulit mek (Walaupun sebenarnya tak faham sangat 'kulit mek' tu ) Maybe kulit mek siti atau mek habsah agaknya.Pernah jugak la terserempak dengan artis Mek Habsah kat kedai makan kat Cherating, memang kulit beliau licin pun =)

Meh nak share 5 tips atau petua licinkan kulit especially kulit muka.

1.Exfoliate once a week atau buat penggelupasan menggunakan scrub seminggu sekali untuk kulit normal dan 2 kali seminggu untuk kulit berminyak.Jangan guna produk yang ada hidrokuinon ye! Ianya sama seperti menggunakan clorox di muka!

Resepi scrub muka semulajadi :
 gula pasir + sedikit olive oil = scrub la muka sampai licin .Kalau tak licin juga,sila guna kertas pasir.LOL

2.Mesti pakai mosturizer walaupun kulit berminyak.Kan ada kat depan produk muka tu,tulis untuk kulit jenis kombinas,berminyak atau normal.Pilih yang sesuai dengan kulit supaya tidak semakin menggerutu macam katak puru

3.Cuba buat masker pisang ni, sebab nenek-nenek selalu ambik kulit pisang lantas disapu di kaki atau betis untuk hilangkan parut.Orang muda-muda selalunya buang kulit pisang tengah jalan sampai ada orang jatuh tertonggeng.

Hancurkan pisang dan tambah sedikit susu segar.Sapu pada muka.Buat sekerap mungkin

4.Drink a lot of water 

5. Remember if all else fails, go see a dermatologist!

1 comment:


  1. Perkongsian yang sangat menarik admin. Saya juga ada share tip kurus dan tip kecantikan di blog saya. Jemputlah melawat: http://bit.ly/beautyfatimah

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails